Skip to content

1981, opening Haarlemmerstraat Amsterdam

De geschiedenis

In 1964 startte Theo de Bruin sr. als installateur van gashaarden. Hij moest vaak lang wachten bij de balies van groothandels. Daarom besloot hij een eigen magazijn in te richten in de kelder van zijn schoonmoeder met onder andere koperen buizen, fittingen en gaskranen.

Ook collega-installateurs wilden graag gebruikmaken van zijn magazijnvoorraad. Hiermee werd de eerste stap gezet richting een handelsonderneming. In 1980 opende de eerste echte vestiging op de Haarlemmerstraat in Amsterdam.

Lees ook vooral onze blog over het werken in een familiebedrijf.

Medewerkers in actie 2011

Leuk weetje: de medewerkers op deze foto's werken nog steeds bij Warmteservice en zijn inmiddels doorgegroeid naar bedrijfsleider, formulemanager en franchisenemer!

En nu?

Inmiddels zijn we uitgegroeid naar meer dan 80 vestigingen door heel Nederland, met 450 medewerkers. En we groeien nog steeds! Wij hebben de ambitie om jaarlijks met zo'n 5 vestigingen te groeien. Warmteservice staat voor een optimale klantervaring door snelle beschikbaarheid van een breed assortiment, deskundige medewerkers aan de balies en binding met de klanten.Cijfers uit ons medewerkersonderzoek mei 2021

90,4% respons

Trotspunten

1. Werksfeer 2. Mijn team 3. Klantgerichtheid 4. Collega's

Onze medewerkers geven een 8,4 voor werksfeer

- Die is gewoon top, gezellig, lachen, zoals het hoort te zijn. - De sfeer binnen het bedrijf is super, ik voel me gewaardeerd (en niet slechts een personeelsnummer, wat bij sommige bedrijven het geval is). Er is, buiten het harde werken, ook tijd voor plezier. Dit zorgt er bij mij voor dat ik alleen maar meer werk wil verzetten. - Je kan binnen WS jezelf zijn. Je wordt niet continu op je vingers gekeken waar je mee bezig bent. - Samen zetten we de schouders eronder. Een nieuwe collega wordt goed ontvangen en ingewerkt. We hebben af en toe uitjes samen en dat is met de vrouwen erbij, altijd gezellig.

Mijn team

- Omdat we er met ze alle voor gaan, 1 team 1 taak, staan voormekaar klaar. - Heb op veel plekken gewerkt maar zo’n leuke werksfeer met zo’n leuke team heb ik nergens gezien. - Alles loopt op rolletjes een goed geoliede motor.

Klantgerichtheid & trots

- Het is mooi om te zien hoe klanten soms verrast zijn door de klantgerichtheid en vriendelijkheid. Genoeg vlaai en gebak. - Tot het gaatje gaan voor de klant. Van dingen uitzoeken tot meelopen na de auto met de goederen. - Veel trouwe klanten die specifiek voor ons kiezen. - Omdat elke bizarre vraag een serieus antwoord krijgt. Wij zij niet beroerd om voor klanten uitzoekwerk te doen.

Groei & Ontwikkeling

We vinden het belangrijk dat je beschikt over de juiste kennis en je jezelf kan blijven ontwikkelen. Daarom bieden we verschillende trainingen en cursussen aan, die ook jouw kansen om door te groeien zullen verbeteren.

Tegenwoordig zijn deze trainingen niet alleen op het hoofdkantoor in Amsterdam, maar kan je deze ook volgen via onze App: WShare

Waar kan je werken?

Vestiging

Met meer dan 80 vestigingen door heel Nederlands zijn we altijd dichtbij. Hier zorgt het team er elke dag voor dat klanten persoonlijk worden geholpen, de juiste adviezen krijgen en geholpen worden aan het juiste materiaal.

Klantenservice

In Purmerend werkt het klantenservice team. Zij beantwoorden digitaal en telefonisch uiteenlopende vragen van klanten en plaatsen bestellingen in ons systeem. Daarnaast hebben ze ook veel contact met collega's en leveranciers.

Pakketdistributie

In Zaandam worden alle bestellingen, die via de Warmteservice website zijn geplaatst, verzameld en klaargemaakt voor verzending. De bezorging wordt vervolgens uitgevoerd door één van onze partners.

Distributiecentrum

Door het land zijn er verschillende distributiecentra, waar lokaal geplaatste bestellingen worden klaargemaakt voor bezorgen en die worden bezorgd door onze eigen medewerkers in de Warmteservice Bus.

Lees hier het verhaal van Warmtesurfer Kai, logistiek medewerker van DC Gouda.

Hoofdkantoor

In Amsterdam (boven de vestiging van Amsterdam West) is het hoofdkantoor gevestigd. Hier staan 60 medewerkers, verdeeld over 7 afdelingen, in dienst van de vestigingen om alles "gewoon perfect geregeld" te hebben.

Ook werken bij Warmteservice?

Kijk in het overzicht om te zien of we een vacature bij jou in de buurt hebben en hopelijk ben je binnenkort onderdeel van onze Warmteservice-familie.