Skip to content

1981, opening Haarlemmerstraat Amsterdam

De geschiedenis

Warmteservice is een Nederlands familiebedrijf dat sinds de oprichting in 1964 is uitgegroeid tot dé aanbieder van producten op het gebied van verwarming, sanitair, installatiemateriaal en duurzame oplossingen.

In 1964 startte Theo de Bruin sr. als installateur van gashaarden. Hij moest vaak lang wachten bij de balies van groothandels. Daarom besloot hij een eigen magazijn in te richten in de kelder van zijn schoonmoeder met onder andere koperen buizen, fittingen en gaskranen. Ook collega-installateurs wilden graag gebruikmaken van zijn magazijnvoorraad. Hiermee werd de eerste stap gezet richting een handelsonderneming. In 1980 opende de eerste echte vestiging op de Haarlemmerstraat in Amsterdam.

En nu?

Anno 2023 heeft Warmteservice meer dan 80 vestigingen verspreid door heel Nederland en openen er met regelmaat nieuwe vestigingen. De groei in vestigingen onderstreept onze ambitie om altijd dicht bij de klant te zijn. Klanten kunnen hun producten ook bestellen op warmteservice.nl. De website helpt klanten ook met allerlei handige tools, waaronder keuzehulpen voor onder andere zonnepanelen, een laadstation, een cv-ketel en cv-ketelonderdelen.

Wij leveren een groot assortiment aan warmtepompen, cv-ketels, radiatoren, vloerverwarming, sanitair, installatiemateriaal, elektra, zonnepanelen, laadpalen, airconditioning, ventilatie en dakbedekking aan installatie- en klusbedrijven en handige doe-het-zelvers. Wij willen met ons aanbod van zowel duurzame als traditionele oplossingen de hele markt goed bedienen.

Het hoofdkantoor van Warmteservice is gevestigd in Amsterdam. De klantenservice opereert vanuit Purmerend en het pakket-distributiecentrum vanuit Zaandam. Bij Warmteservice werken in totaal meer dan 500 medewerkers.

Wij zijn trots op onze medewerkers en gaan graag relaties aan voor lange termijn. Zo vieren wij regelmatig een 5 en 12,5-jarig jubileum én hebben we al een aantal 25-jarige jubilea gevierd!

Onderstaande foto's zijn hier een mooi voorbeeld van, deze zijn gemaakt tijdens een fotoshoot: Medewerkers in actie 2011.

De medewerkers op deze foto's werken nog steeds bij Warmteservice, zij zijn allemaal begonnen als verkoopmedewerker en zijn inmiddels doorgegroeid naar vestigingsmanager, formulemanager en franchisenemer!

Medewerkersonderzoek mei 2023

Samenwerking Effectory

Elke 2 jaar voeren wij een medewerkerstevredenheidsonderzoek uit onder alle medewerkers van Warmteservice.

Wij doen dit in samenwerking met Effectory, zij richten zich op een betere werkwereld door medewerkers hun stem te geven en ervoor te zorgen dat hun feedback effect heeft.

Gegevens

Datum: 15 mei 2023 - 2 juni 2023

Aantal medewerkers: 447

Respons: 86,1 %

Trotspunten

1. Werksfeer

2. Mijn team

3. Klantgerichtheid

4. Collega's

5. Samenwerking

Cijfers

Ik heb plezier in mijn werk: 8,3

Ik krijg de kans om te doen waar ik goed in ben: 8,0

Binnen ons team kunnen we op elkaar vertrouwen: 8,0

De werkzaamheden van mijn team dragen bij aan het succes van Warmteservice: 8,6

Klantgericht werken heeft prioriteit: 8,5

Quotes uit het medewerkersonderzoek 2023

  • ''Als er gewerkt moet worden wordt er gewerkt en als er gelachen kan worden is daar ook de ruimte voor.''

  • ''De werksfeer is goed binnen ons team, iedereen kan elkaar vertrouwen en als er wat is, maken we dit bespreekbaar met elkaar.''

  • ''Lekker laagdrempelig en plat. Gezellige sfeer in de winkels met personeel en zeker ook klanten dragen bij aan een goede werksfeer.''

  • ''Wij gaan voor elkaar tot het gaatje. Als iemand niet kan of plotseling weg moet is er altijd iemand die voor je overwerkt.''

  • ''Bij ons is het altijd gezellig. We hebben veel voor elkaar over, vertrouwen elkaar en gaan voor elkaar door het vuur als het nodig is.''

  • ''Omdat we het als team flikken om zo'n mooie vestiging met goede resultaten te runnen.''

  • ''Wij doen net dat beetje extra voor de klant. Het meeste wat de klant nog verbaasd, en voor ons normaal is, is even meelopen naar de auto met de goederen.''

  • ''Daar kunnen veel winkels een puntje aan zuigen zoals dit bij Warmteservice gaat.''

Groei & Ontwikkeling

Wij vinden groei en ontwikkeling erg belangrijk binnen Warmteservice. Onze kracht zit in het deskundige advies en het meedenken met onze klanten. Dit maakt je werk ook leuker. Als je bij ons komst werken hoef je nog niet over de kennis van onze producten te beschikken, dat leren wij jou graag!

Op het Hoofdkantoor zijn John en Sander verantwoordelijk voor het opleidingsprogramma. Als nieuwe medewerker heb je in je eerste jaar 2 verkooptrainingen op het hoofdkantoor in Amsterdam. Ook hebben we verschillende (product)trainingen in samenwerking met leveranciers en fabrikanten. Deze worden georganiseerd door het hele land.

Daarnaast hebben wij onze eigen Warmteservice app ontwikkeld: WShare. Via de app kan je je opgeven voor de verschillende producttrainingen.

Waar kan je werken?

Vestiging

Met meer dan 80 vestigingen door heel Nederlands zijn we altijd dichtbij. Het team zorgt er elke dag voor dat klanten persoonlijk worden geholpen, de juiste adviezen krijgen en weggaan met de juiste materialen.

Klantenservice

In Purmerend werkt het klantenservice team. Zij beantwoorden digitaal en telefonisch uiteenlopende vragen van klanten en plaatsen bestellingen in ons systeem. Daarnaast hebben ze ook veel contact met collega's en leveranciers.

Pakketdistributie

In Zaandam worden alle bestellingen, die via de Warmteservice website zijn geplaatst, verzameld en klaargemaakt voor verzending. De bezorging wordt vervolgens uitgevoerd door één van onze partners.

Distributiecentrum

Door het land zijn er verschillende distributiecentra, waar lokaal geplaatste bestellingen worden klaargemaakt voor bezorgen en die worden bezorgd door onze eigen medewerkers in de Warmteservice Bus.

Lees hier het verhaal van Warmtesurfer Kai, logistiek medewerker van DC Gouda.

Hoofdkantoor

In Amsterdam (boven de vestiging van Amsterdam West) is het hoofdkantoor gevestigd. Hier staan 60 medewerkers in dienst van de vestigingen om alles "gewoon perfect geregeld" te hebben.

Kom jij ook bij onze familie?

Solliciteer op één van onze vacatures.

Geen vacature bij jou in de buurt? Stuur dan een mail met je gegevens naar solliciteren@warmteservice.nl en wij nemen contact met je op.