Overslaan naar content

EEN WERKDAG

van Warmtesurfer Kai

Als logistiek medewerker in het distributiecentrum in Gouda is Kai samen met zijn andere collega’s verantwoordelijk voor het magazijn. Deze nieuwe locatie is eind 2021 geopend.

Hieronder lees je hoe een gemiddelde dag van Kai eruit ziet. Gemiddeld, want geen dag is hetzelfde in het magazijn.

Chauffeurs helpen laden

De werkdag start vroeg. Kai is vanmorgen om half zes gestart. De eerste taak van de ochtend is het verwerken van de vracht. Om zeven uur komen de chauffeurs binnen, dus dan moet alles klaar staan. Kai helpt om de ritten te laden en kijkt samen met de chauffeurs of alles compleet is. Hierdoor kunnen de chauffeurs om acht uur met gevulde bussen en een uitgestippelde route op pad.

Dit was de eerste ronde van de ochtend, want om negen uur komen de volgende chauffeurs alweer laden. Als ook deze chauffeurs met volle bussen wegrijden, is dit gedeelte in het magazijn klaar.

Planningen maken

En dan ligt de volgende taak alweer klaar voor Kai: het maken van de planning. De planningen voor de chauffeurs worden altijd een dag van te voren gemaakt. De chauffeurs weten pas op de dag zelf wat voor een routes ze rijden, maar als logistiek medewerker plan je alles de dag van te voren al in.

Hier is Kai grotendeels zelf verantwoordelijk voor. Hij wil alles zo goed mogelijk klaar hebben voor de chauffeurs en klanten. Nadat de chauffeurs zijn vertrokken, heeft hij contact met klanten om af te spreken wanneer zij hun bestelde producten komen afhalen of bezorgd willen hebben.

Veel beweging

Naast veel afwisseling, vrijheid en verantwoordelijkheid, zorgt het werken in het magazijn er ook voor dat hij genoeg beweging krijgt. Kai heeft als doel om per werkdag minimaal 15 duizend stappen te zetten. Hij houdt dit met zijn stappenteller bij en daar komt hij door de weeks makkelijk aan.

Team en sfeer

“Het is hard werken, maar wel leuk werken”. In het team is de onderlinge band heel goed.

Tussen het werken door is er genoeg ruimte voor “geouwehoer en een grapje”. Momenteel werken ze in Gouda met een team van zeven: de bedrijfsleider, drie chauffeurs, een allround magazijnmedewerker, Kai en nog een logistiek medewerker.

Twee gesprekken en aan de slag

Kai werkt sinds 2017 bij Warmteservice, eerst als chauffeur om vervolgens door te groeien naar het magazijn. Nadat hij zeven jaar als chauffeur en magazijnmedewerker voor een bedrijf in transport had gewerkt, was hij op zoek naar een nieuwe uitdaging. Een goede vriend - die al bij Warmteservice werkte - wees hem op de vacature voor chauffeur. Hij had twee gesprekken en kon vrijwel direct beginnen.

Het was volgens hem een verademing om hier aan het werk te mogen, want “hier is alles gewoon goed geregeld: salarissen worden op tijd betaald en als er thuis iets is wat je moet regelen, dan is het allemaal mogelijk in overleg”. En door de verantwoordelijkheid en waardering die hij krijgt, haalt hij enorm veel voldoening uit het werk.

Doorgroeimogelijkheden

Kai heeft de kans gekregen om door te groeien. Eerst werkte hij bij Warmteservice Rotterdam Oost als chauffeur, iets wat hij ook altijd leuk heeft gevonden. Toch is hij tot op de dag van vandaag blij dat hij de kans om door te groeien heeft gekregen én heeft gepakt.

In deze functie is Kai heel zelfstandig en krijgt hij al veel verantwoordelijkheid. Dit vindt hij heel leuk en hij wil op den duur zelfs nog wel meer verantwoordelijkheden krijgen. Hij start daarom in mei met de interne Leiderschapstraining die wordt gegeven op het hoofdkantoor in Amsterdam. Kansen genoeg dus nog voor Kai. Maar het heeft allemaal geen haast, want zijn werkdag is nu al afwisselend genoeg.