Overslaan naar content

De leukste grapjes op de werkvloer

Wij houden wel van een grapje. Want humor zorgt voor gezelligheid en maakt van je werkplek een leuke plek. Doordat we in kleine teams werken is er ruimte voor wat ontspanning op de momenten dat dit past.

Vraag jij je weleens af hoe je één van je collega’s op een leuke manier in de maling kunt nemen? Hierbij ter inspiratie de 5 leukste grapjes die je kunt uithalen op de werkvloer. Samen lachen gegarandeerd.

1. Koffiezetapparaat die reageert op je stem

Voor een lekker bakkie koffie wordt altijd tijd gemaakt. Plak voor deze grap bij het drukknopje op het koffiezetapparaat een briefje bij met ‘Stembediening - praat luid’.

Je kunt erbij uitleggen dat de instellingen van het apparaat zijn veranderd waardoor je vanaf nu een kop koffie kunt krijgen door dit hardop te vragen.

Kun je je al voorstellen hoe je collega maar tegen de machine ‘koffie verkeerd’ blijft schreeuwen zonder resultaat?

2. Beeldscherm omdraaien

Deze grap is al heel oud, maar blijft werken. Als het even wat minder druk is op de vestiging of op het kantoor, kun je deze grap uithalen met de computer van je collega.

Want wist je dat je heel gemakkelijk het beeld op een computerscherm ondersteboven kunt zetten?

Om het beeld op je scherm 180 graden te draaien druk je tegelijkertijd op ‘ctrl-alt-pijltje omlaag’. Deze toetsencombinatie kun je ook weer gebruiken om de instellingen van het computerscherm terug te zetten als je samen met je collega’s bent uitgelachen om de verwarring die er is ontstaan.

3. Paaseitjes of druiven?

Iedereen kent het wel: aan het eind van de middag heb je ineens zin in een chocolaatje. Je hebt hard gewerkt, veel bestellingen afgehandeld en ploft even neer op een stoel. En laat daar nou net een schaal met gekleurde paaseitjes staan!

Tenminste, dat denken je collega’s. Van de paaseitjes heb je namelijk zelf al gesnoept, maar de papiertjes hiervan heb je heel netjes bewaard. En daar heb je druiven in gestopt. Kun je je al voorstellen dat je collega toch even gek opkijkt als hij het ‘chocolaatje’ in zijn mond doet zonder ernaar te kijken en in een druif bijt?

4. Suikervrije bananen voor de lunch

En om in dezelfde sferen te blijven is dit weer een grap met fruit. Dit keer niet met druiven, maar met bananen. Vraag je collega om - als hij toch naar de supermarkt gaat - ook even wat suikervrije bananen mee te nemen voor bij de lunch.

5. Vergietdopjes tegen het lekken

We wilden deze lijst met grapjes voor op de werkvloer niet afsluiten met de klassieke grap om je collega op pad te sturen om een reserveluchtbelletje voor de waterpas te kopen. Daarom bij deze een andere grap van dezelfde soort.

Vraag je collega om hulp met je lekkende vergiet. Vraag of hij even achter wil kijken en wat vergietdopjes voor je wil pakken. Eens kijken hoe lang het duurt voordat je collega terugkeert uit het magazijn met lege handen en doorheeft dat vergietdopjes natuurlijk helemaal niet bestaan.

Ook werken bij Warmteservice?

De bovenstaande grapjes zijn ter inspiratie en niet echt uitgehaald op onze werkvloer. Humor vinden wij wel belangrijk, want een grap die op de goede manier wordt uitgehaald zorgt voor onderlinge verbinding in het team.

Ben jij benieuwd hoe het is om bij Warmteservice te werken? En wil jij graag ervaren hoe het is als alles ‘gewoon perfect geregeld’ is?

Kijk dan op de pagina met vacatures, want wij zijn in heel Nederland op zoek naar gemotiveerde Warmtesurfers. Tot snel?